Waar moet u op letten tijdens een bezichtiging? 

visual

 

Een huis bezichtigen is niet even naar binnen gaan en kijken naar wat er allemaal mooi of niet mooi aan is. Een goede voorbereiding is het halve werk en we vertellen u maar al te graag waar u op moet letten tijdens een bezichtiging. 

Voorbereiding

Bereid u voor bezichtiging goed voor op waar het huis voor u allemaal aan moet voldoen. Schrijf uw wensen op zodat u deze met u mee kunt nemen en niet vergeet wat ze zijn. Een huis kopen of huren doet u ook niet elke dag en u wilt achteraf geen dingen vergeten die belangrijk voor u zijn. Een gedegen vooronderzoek naar het huis is altijd een goed idee. Bekijk even wat er allemaal in de buurt van de woning zit, of er genoeg parkeergelegenheid is en wat de ligging van de locatie is. 

Tijdens de bezichtiging

Wanneer u de woning binnenstapt is een eerste indruk altijd belangrijk. Hoe voelt u zich als u door de woning loopt? Vergeet geen vragen te stellen aan de makelaar en let ook op de details van de woning. U heeft een onderzoeksplicht dus is het belangrijk dat u overal goed kijkt. Bezichtig bij voorkeur de woning bij daglicht. Zo vallen er sneller dingen op en weet u ook hoe de lichtinval in het huis is. 

Buitenkant van de woning doet er ook toe

De buitenkant is ook een belangrijke factor voor je huis. Bekijk deze goed en let op de fundering, kozijnen en schilderwerk van de woning. Hoe lang geleden is het huis geschilderd? Stel ook hierover vragen zodat u goed op de hoogte bent van de staat van onderhoud. Wat is ligging van de tuin en heeft u genoeg privacy? 

Binnenkant van de woning

Laat u niet afleiden door het mooie interieur maar bekijk goed wat je van de woning vindt. Is de indeling fijn? Heeft u genoeg ruimte voor de spullen en is er bergruimte aanwezig? Is de keuken van alle gemakken voorzien en kunt u er fijn koken? 

Vergeet niet kritisch te blijven en bekijk de plus- en minpunten na de bezichtiging nog eens goed. Om niets te vergeten kunt u foto’s maken van de woning zodat u het altijd nog even terug kunt kijken. 

Sommige zaken zijn voor de gewone woningzoeker niet altijd goed te zien. Kunt u wel wat hulp gebruiken tijdens bezichtigingen, neem dan een aankoopmakelaar in de hand. Met het inschakelen van Van Aalst als uw aankoopmakelaar bent u verzekerd van een succesvolle en eerlijke aankoop van een nieuw huis. De makelaars van Van Aalst Makelaars staan bekend om hun uitstekende onderhandelingsvaardigheden. Wij letten voor u op alle details en zorgen ervoor dat u niet voor verrassingen komt te staan bij de aankoop van uw woning in Den Haag. Zo kunt u echt zorgeloos gaan genieten van uw nieuwe huis.

 

 

Hoe kunnen we u helpen?

We vertellen graag meer over onze dienstverlening. Bel of mail voor een afspraak.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
+

Wat is mijn huis waard?

Bereken direct de geschatte waarde.

Direct berekenen